Kleinschalige houten woningen van

 Woongenotonline met Prefab Modulair Bouwen 

Door de steeds sneller stijgende bouwkosten in Nederland 

en we toch kwalitatief goede betaalbare huizen willen bouwen die aan de Nederlandse bouweisen voldoen, zijn we een partnerschap aangegaan met diverse prefab bouwers .

Onze partner houtleverancier levert de woning als compleet bouwpakket op de bouwkavel.

Onze Nederlandse architect Schoots architecten Amersfoort kan de toetsing, bouwaanvraag en constructieberekeningen verzorgen.

Een eigen ontwerp van uw architect is ook mogelijk


Prefab buitenmuurelement met houten gevel


Wij bieden externe wandelementen met houten lambrisering voor gevelafwerking. 

De hoofdconstructie bestaat uit een houten frame (145 mm, 195 mm of 220 mm) en houten extra isolatielatten (45 mm) met extra isolatiemateriaal aan de binnenkant van de muur. 

Voor de buitenzijde van de muur kunt u houten lambrisering van verschillende profielen en installatierichting kiezen. 

Dit alles geeft u wandelementen met een uitstekende thermische weerstand, resulterend in een wandconstructie met een U-waarde van 0,16 W / m²K.  


Prefab buitenmuurelement met gepleisterde gevel 


Wij bieden externe muurelementen met gips- of steenimitatie voor gevelafwerking.   

De hoofdconstructie bestaat uit een houten frame (145 mm, 195 mm of 220 mm) en houten extra isolatielatten (45 mm) met extra isolatiemateriaal aan de binnenkant van de muur.   

Voor de buitenzijde van de muur kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gestuukte minerale isolatieplaat (100 m)of hout verticaal of horizontaal.  

Dit alles geeft u wandelementen met een uitstekende thermische weerstand, resulterend in een wandconstructie met een U-waarde van 0,13 W / m²K.    


Prefab interne wandelementen


Prefab binnenmuurelementen zijn verdeeld in drie groepen:   

Dragende binnenwandelementen bestaan ​​meestal uit een houten frame van 120 mm of 145 mm. Isolatie wordt toegevoegd aan het frame voor geluidsisolatie, OSB-kaarten indien nodig en uiteindelijk gipsplaten aan beide zijden van de muur.   

Niet-dragende binnenwandelementen  

Niet-dragende binnenwandelementen bestaan ​​meestal uit een houten frame van 70 mm of 95 mm. Isolatie wordt toegevoegd aan het frame voor geluidsisolatie, OSB-kaarten indien nodig en uiteindelijk gipsplaten aan beide zijden van de muur.   

Interne wandelementen tussen appartementen  

De binnenwanden tussen appartementen zijn zogenaamde dubbele wanden. Dit betekent dat de muur uit twee wandelementen bestaat met daartussen luchtruimte. Beide wandelementen zijn bedekt met dubbele gipsplaat aan de binnenzijde van de muur.   

Prefab vloerelement

Prefab vloerelementen bestaan ​​meestal uit 145 mm of 195 mm vloerbalken met ofwel 150 mm of 200 mm isolatie geïnstalleerd in de vloerconstructie.
 

De onderkant van het vloerelement is bedekt met vochtbestendig multiplex of winddichte stof.   

De bovenkant van het vloerelement is bedekt met een dampremmende laag waarop een 22 mm OSB-kaart is geïnstalleerd. Het is eenvoudig om alle vloermaterialen naar keuze op het OSB-bord te installeren.   

Voor een nog betere thermische weerstand is het mogelijk om extra isolatielatten toe te voegen tot 95 mm met 100 mm isolatie. Deze constructie heeft een thermische weerstand van 0,13 W / m²K.   

Prefab dakelement

Prefab dakelementen bestaan ​​meestal uit spanten vanaf 195 mm. Het is mogelijk om dubbele spanten te gebruiken, die met elkaar worden verbonden door weerhaakverbindingsplaten, waardoor we dakelementen met uitstekende thermische weerstand kunnen bieden.
 

De onderkant van de spanten is bedekt met een dampremmende laag waarop ofwel 45 mm of 95 mm extra isolatielatten zijn geïnstalleerd. Dit deel is ook gevuld met isolatie om de thermische weerstand van het dakelement verder te verbeteren. De extra isolatielatten kunnen later worden afgedekt met gipsplaat of houten panelen. Voor meer informatie: info@pmb-bv.nl